Pizza

Το μεγαλείο της Ιταλικής κουζίνας

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που η ιταλική κουζίνα θεωρείται ως μία από τις γευστικότερες στον κόσμο. Και ο λόγος αυτός επεξηγεί και κατά μία έννοια την αδυναμία που της έχουμε και εμείς οι Έλληνες κάθε φορά που δαγκώνουμε ένα κομμάτι πίτσα ή καταπίνουμε μία μπουκιά από al dente ζυμαρικά.

Μαγειρική και Τέχνη

Όμως η πραγματική αριστοτεχνία πηγάζει από αυτό που οι Ιταλοί ονομάζουν ‘‘cucina povera’’, οι γαστριμαργικές δημιουργίες που γεννήθηκαν στις κουζίνες των φτωχών γεωργών και των κτηνοτρόφων με ό,τι τους έδινε η γη. Αυτή η ιστορία συνέβη με τον ίδιο τρόπο στην Ελλάδα όπως και σε πολλές άλλες χώρες που αναγκάστηκαν να ανακαλύψουν τις γευστικές ιδιότητες των λαχανικών, των σπόρων και των ριζών, δίνοντας το κάτι παραπάνω στα φαγητά. Και όλη αυτή η ιστορία, είχε ξεκινήσει πολύ πριν τα μπαχαρικά κάνουν την εμφάνιση τους από την Ασία.

Όμως η Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας, είναι μία καλή ευκαιρία για να γνωρίσεις όλα όσα την κάνουν ξεχωριστή και τα μικρά αυτά τρικ που απογείωσαν την ιταλική κουζίνα, κάνοντας την προπαίδεια για όλους τους μεγάλους σεφ ανά τον κόσμο. Γιατί Ιταλική κουζίνα, δεν είναι μόνο πίτσα και ζυμαρικά. Είναι κυρίως οι πρώτες ύλες της.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *